Oldalak

2014. augusztus 23., szombat

Díszüveg dekorhomokkal

Egyszerű, mutatós, és végre fel tudjuk használni a régóta "még jó lesz valamire" jeligével gyűjtögetett üvegeinket.


Hozzávalók: üveg, dekorhomok, tölcsér és szívószál vagy hurkapálca. Ezek nagy része valószínűleg megtalálható otthon is, anyagköltsége a dekorhomoknak (hobbiboltokban kb. 400-500 Ft egy doboz, ami elég sokáig elég) és az üvegnek van, ha valamilyen extrém formájút szeretnénk használni. 4-5 színnel már nagyon jól lehet dolgozni; érdemes összepasszoló, de nem túl hasonló tónusúakat választani, hogy egyértelműen megkülönböztethetőek legyenek egymástól.


Egyszerű elkészíteni. A tölcsér segítségével egymásra halmozzuk a különböző színű dekorhomokrétegeket. Érdemes vastagabb, kb. fél cm-es rétegekkel kezdeni, úgy kevésbé keverednek a színek. Persze az is segít, ha nem rázogatjuk az üveget :) Minél élesebben elkülönülnek a színek, annál szebb lesz.


Ha már elég magabiztosnak érezzük magunkat, óvatosan elkezdhetünk játszani a formákkal, mintákat hozhatunk létre. Ezt egyrészt az üveg óvatos döntésével vagy a tölcsér csak ez egyik irányba fordításával tudjuk elérni, másrészt a szívószál vagy hurkapálca használatával: finoman megbökhetjük a homok tetejét, így "dombokat-völgyeket" alakíthatunk ki.




Addig folytatjuk a töltögetést, amíg az üvegünk teljesen tele nem lesz. Fontos, hogy színültig legyen, hogy a későbbiekben ne tudjon összerázódni. Akkor erősen rácsavarjuk a kupakot, vagy beledugjuk a dugót, és gyönyörködhetünk az alkotásunkban :) Az otthon díszének és ajándéknak is tökéletes. Minél többet csinálunk, annál többféle mintát tudunk létrehozni.




Tipp: öntapadós figurával is díszíthetjük, tehetjük hangulatossá vagy alkalomhoz illővé üvegcsénket. Illetve ugyanezt dekorhomok helyett otthon is megtalálható magokból, hüvelyes növényekből is elkészíthetjük. Így is igen mutatós lesz :)




Itt egy "hogyan készült" videó is, ami még szemléletesebb és lépésről lépésre vezet.


Kellemes szórakozást hozzá! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
További kreatív ötletekért csekkold a következőket is:

https://www.youtube.com/user/csinaldmagadkreativ
https://www.facebook.com/csinaldmagadkreativan
https://plus.google.com/u/0/117272369700042549202/about
http://csinaldmagadkreativan.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése